Afterwork Wedstrijdreglement

Gedurende het golfseizoen organiseert Afterwork wekelijks wedstrijden over 9 holes. Deze wedstrijden staan open voor iedereen van 18 t/m 80 jaar met een handicap van 0-36. Het Afterwork wedstrijdprogramma bestaat voornamelijk uit teamwedstrijden, waarbij incidenteel ook individuele wedstrijden kunnen voorkomen. De nadruk ligt echter vooral op competitieve gezelligheid. Individuele wedstrijden zijn in principe altijd Qualifying.

Het wedstrijdprogramma wordt gekenmerkt door een variatie aan spelvormen. Bij voldoende interesse behoort een uitwisseling met andere golfclubs tot de mogelijkheden. Ook incidenteel uitnodigen van gastspelers is mogelijk, mits voldaan wordt aan de basiscriteria.

Deelnemen aan een Afterwork wedstrijd

Tot woensdagmorgen 12:00 uur kan men zich electronisch inschrijven voor de wedstrijd van de daaropvolgende donderdag. Bij de inschrijving dient men aan te geven vanaf welke tee men wenst te spelen (in verband met de handicapverrekening). De tee staat voor de heren standaard op ‘geel’ en voor de dames standaard op ‘rood’, het is dus belangrijk dat hier wel de juiste keuze gemaakt wordt.

Indien een speler na publicatie van de startlijst alsnog blijkt te zijn verhinderd kan hij/zij zich afmelden bij de wedstrijdleiding. Meldt men zich op woensdag ná 19.00 uur af, dan is het inschrijfgeld voor de wedstrijd van die week verschuldigd. Op donderdag is afmelding alleen mogelijk via de GSM van de betreffende wedstrijdleider, waarvan het nummer in de wedstrijdkalender is opgenomen.

Indien men zonder afmelding niet voor een wedstrijd verschijnt ontvangt de speler een schriftelijke waarschuwing. Bij herhaling zal het niet verschijnen zonder afmelding na 3 incidenten leiden tot schorsing voor een wedstrijd. Het inschrijfgeld blijft evenwel verschuldigd.

Ook bij slecht weer gaat de wedstrijd door, tenzij de baan wordt gesloten of de wedstrijdleiding besluit de wedstrijd af te gelasten.

Een speler dient zich uiterlijk 20 min. vóór de afslagtijd aan de wedstrijdtafel te melden. De speler dient 10 minuten voor de afslagtijd bij de betreffende tee aanwezig te zijn.

Bij een gunstart dient men zich uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd te melden.

Na afloop van de wedstrijd vergelijken de speler(s) en marker de score, waarna de kaart door beiden wordt ondertekend. Indien een speler nadat de scorecard is ondertekend wijzigingen op de scorecard aanbrengt, betekent dat voor deze speler diskwalificatie. De scorekaart dient volledig te zijn ingevuld. De speler is verantwoordelijk voor het invoeren van de kaart in de computer. De uitslag is na verwerking van de wedstrijd op de website te zien.

Prijsuitreiking

Na afloop van elke wedstrijd is er een gezellige aftergame time in het clubhuis waarbij, onder het genot van een hapje en een drankje, tevens de prijsuitreiking plaatsvindt.

Brunssum, 1 februari 2017

User: