‘Eenmaal begonnen, raak je verslaafd’

Ondanks dat het een roerig jaar is voor de golfsport, gaat het goed met Golfclub Brunssummerheide. Als er één sport is die zich prima heeft aangepast aan de anderhalvemetersamenleving, is dat golf wel.  Voorzitter Henry Albertz: “De aanleiding is natuurlijk vervelend, maar de golfsport in Brunssum heeft momentum.”

De perfecte anderhalvemetersport
Toen de golfbanen in mei weer opengingen, pasten golfers zich snel aan. Golf bleek de ideale sport in de anderhalvemetersamenleving. Henry: “Je bent lekker buiten, kunt eenvoudig afstand houden en zo je zinnen verzetten. De aanpassingen zijn eigenlijk beperkt. Tegelijkertijd ben ik trots op de manier waarop onze leden omgaan met de hele situatie. Ze houden zich keurig aan de regels.”

Nieuwe leden
Henry is dan ook niet verbaasd dat het ledenaantal fors is gegroeid in de afgelopen maanden: “Veel mensen hebben hun vakantie uitgesteld of ingekort en die tijd gestoken in een kennismaking met golf. De introductielessen zitten steevast vol.” Veel van deze nieuwe golfers worden vervolgens ook lid van de Golfclub. “Eenmaal begonnen, raak je verslaafd”, lacht Henry. “Dat gaat bij golf helemaal vanzelf!”

De baan ligt er prachtig bij
De prachtige en uitdagende baan van Golfclub Brunssummerheide telt maar liefst 45 holes, waarvan 27 holes op Championshipniveau. Daarnaast zijn er uitgebreide oefenfaciliteiten en een enorme driving range. Het is een indrukwekkend golfcomplex. Henry: “We hebben de meest uitdagende baan van Zuid-Limburg en we liggen natuurlijk midden in een uitgestrekt natuurgebied.” De afgelopen jaren is er ook nog eens fors geinvesteerd in het onderhoud en dat is te zien. “De fairways en greens liggen er werkelijk prachtig bij. Het is echt een baan om trots op te zijn”, besluit Henry.

Deze tekst verschijnt dit najaar in het gratis magazine 'Golf in de regio Zuid-Limburg'.

Maarten Vodeb