Waardige afsluiting Make a Wish

Het was een gedenkwaardige dag. Een eagle op de eerste hole. Cameraman Elliot van der V plat op de buik op de green. Vier pogingen om voorcaddy Tino B te torpederen. Een mislukte moordaanslag op Afranina L. Koude en verlepte maaltijd McDonalds.

Zondag 12 september 2021 was het dan eindelijk zover: het Make a Wish Kids Open. Nadat het maar liefst twee keer is verzet wegens Corona kon het golfevenement, waarbij geld werd opgehaald voor kinderen met een ernstige ziekte, eindelijk plaatsvinden op golfbaan The International.

Velen van jullie zullen het zich vast nog herinneren dat Jeugd 1 vorig jaar maar liefst 72 holes op een dag heeft gelopen om geld op te halen voor dit prachtige goede doel. Mede door jullie donaties hebben we een prachtig bedrag van maar liefst 3.600 euro verzameld.

Na lang wachten mochten Bas, Etienne, Gianni, Jamiro, Quinten en Ruben zondagochtend eindelijk naar The International vertrekken voor het Make a Wish Kids Open. Jeugdspelers uit heel Nederland speelden 9 holes in teams van vier met de spelvorm Texas Scramble.

Het duidelijke bevel van de organisatie dat toeschouwers niet waren toegestaan werd hardnekkig genegeerd door de support van Tino, Elliot en Afranina. Tino als voorcaddy zorgde ervoor dat de jeugd precies wist waar ze naartoe moesten spelen door als menselijk mikpunt te fungeren, Elliot was de avontuurlijke cameraman die vanuit alle hoeken foto’s en video’s wist te maken en Afranina zorgde voor het applaus bij de goede schoten. Het support werkte uitstekend; Bas, Etienne, Gianni en Ruben speelden samen in een team en zetten met 2 parren, 6 birdies en 1 eagle een prachtige score van -8 neer. Met deze score waren zij de beste van het veld en werden de winnaars van het Make a Wish Kids Open.

Echter waren de echte winnaars natuurlijk alle kinderen waar wij voor hebben gespeeld. Voor hen is met dit evenement maar liefst 45.000 euro verzameld! Dit geld wordt door Make a Wish gebruikt om de wensen van de zieke kinderen te vervullen om hen in moeilijke tijden toch een moment van plezier te geven.

Op de terugreis van 2,5 uur kregen we toch honger en zijn we langs het favoriete restaurant van menig jeugdteam gegaan voor een heerlijke koude en verlepte maaltijd (zoals Tino het beschreef): de McDonalds.

Al met al was het een geweldige dag met prachtig doeleinde.

We hopen dat Make a Wish met onze bijdrage een hele mooie wens kan vervullen en een kind een hele leuke dag kan bezorgen!

Namens de jeugd van Golfclub Brunssummerheide
Ruben Schreurs