Corona Update #8

Beste leden,

Wat velen van ons wellicht al dachten werd gisteravond door Premier Rutte en minister De Jonge uitgesproken. Vanaf woensdag 14 oktober, 22.00 uur zijn er striktere maatregelen opgelegd die fysieke sociale contacten en reisbewegingen moeten beperken. Dit alles om grip te krijgen op het vervelende Corona virus. Dat dit ook zijn weerslag op de golfsport heeft moge duidelijk zijn. Uiteraard zijn we verheugd dat golfen wel mogelijk blijft, maar het appèl op ons gezond boerenverstand wordt wel groter. We sommen hieronder graag voor jullie op wat de maatregelen voor ons als club en voor de Openbare Golf BV betekenen.

Golf

Golfen mag op 1,5 meter afstand met maximaal 4 personen. Het werken met starttijden blijft voorlopig. Gebruik hiervoor de app, onze site of bel met de receptie. We verzoeken iedereen vriendelijk niet op de bonnefooi naar de golfbaan te komen. Het gevaar voor groepsvorming neemt dan toe met alle gevolgen van dien. Volg de instructies van het personeel (marshalls) op. Wees daarin tolerant en respectvol naar elkaar. Samen moeten we dit probleem aanpakken.

Horeca

De horeca moet helaas sluiten, er zijn hierop geen uitzonderingen. Om toch aan de inwendige mens tegemoet te komen zijn er bij de receptie lunchpakketten te bestellen. Denk wel even aan het mondkapje als je bij de receptie naar binnen loopt.

Clubhuis/ Secretariaat

Het clubhuis is vanaf 14 oktober 22.00 uur gesloten.

De toiletten beneden blijven open, maar de volgende restricties zijn wel van kracht:

Douches zijn gesloten.Kleedkamers zijn gesloten.Het dragen van een mondkapje wordt verplicht. De exacte datum voor deze verplichting volgt. Voor nu blijft het officieel een dringend advies tot de exacte datum van verplichting bekend is.

Wij verzoeken echter uit de grond van ons hart om in openbare ruimtes binnen (receptie, ruimte beneden bij de kleedkamers en het secretariaat) een mondkapje te dragen. Dat geldt uiteraard niet voor buiten tijdens het golfen. Voor commissieleden geldt dat het mondkapje af mag zodra men achter de PC zit. Op het moment dat je weer gaat lopen gaat het mondkapje weer op. Een kleine moeite, maar een groot plezier voor anderen.

Jeugd- en Najaarscompetitie

Zowel de Jeugd- als Najaarscompetitie gaan niet door. Deze worden ook niet verplaatst naar een nieuwe datum in 2020.

Wedstrijden

Het is wel nog toegestaan om clubwedstrijden te organiseren. De kiosk zal uit veiligheidsoverwegingen buiten gebruik worden gesteld omdat het tijdig desinfecteren van het scherm niet haalbaar is.

Punt van aandacht is de situatie voor en na de wedstrijd bij de inschrijftafel. Denk hier aan de anderhalve meter afstand en het voorkomen van groepsvorming.

Training/lessen

Voor de training geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen die uiteraard ook weer 1.5 meter afstand tot elkaar bewaren.

Binnenruimte/ Extra ALV

In binnenruimtes waar we kunnen zitten, geldt een maximaal aantal van 30 personen.

Het advies van de NGF is alleen bij hoge uitzondering een vergadering/bijeenkomst te organiseren. Dat brengt ons bij de extra ALV op 21 oktober. Wij hadden al een maximaal aantal deelnemers van 25 aangekondigd. We staan nu voor een moreel dilemma. Gezien het aantal beperkte aanmeldingen (dat hadden we namelijk al ingesteld zodat we niet voor onaangename verrassingen kwamen te staan) en lettend op de  maatregelen kan de extra ALV veilig plaatsvinden. We hebben daarom besloten om de ALV door te laten gaan. Let er wel op dat toegang tot de panoramazaal via de ijzeren trap aan de buitenkant plaatsvindt. Het is dus niet mogelijk om via het clubhuis naar binnen te komen.

Tot slot

We schrijven dit bericht met mixed feelings. Het voelt enerzijds als een beperking in onze vrijheid. De mensen in ons clubhuis die de hele zomer hun best hebben gedaan om ons een warm gevoel op het terras te geven, zitten zo meteen weer thuis. Anderzijds is er ook een gevoel van opluchting. We kunnen ons geliefde spelletje blijven spelen. Het bestuur is er veel aan gelegen dat dat mogelijk blijft. Al is het allemaal wat soberder. De enige manier om van de maatregelen af te komen is door ze op te volgen.

We hopen jullie hiermee voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd. We zullen updates op de website plaatsen en daar waar nodig per mail versturen.

Let een beetje op elkaar, steek de spreekwoordelijke helpende hand uit en dan maken we er met z’n allen het beste van. Hopelijk kunnen we dan in het mooie voorjaar het clubleven weer in volle glorie oppakken.

Met sportieve groet,

• Share this post!