BLOG

Grenzen dicht en terrassen open!
Henry vertelt waarom een Gunstart bij clubwedstrijden voorlopig geen optie is, mijmert over het politieke gedoe in Den Haag en is blij over het succes van de Matchplay Clubladder. Lees zijn nieuwste Blog en je bent weer helemaal bij!
Start van een nieuw seizoen!
Op 21 maart was het dan eindelijk weer zover. De openingswedstrijd van de Weco stond op de kalender en daarmee werd het startschot gegeven voor een nieuw golfseizoen, met ongetwijfeld vele mooie en misschien wel net zoveel frustrerende momenten.
Nederland in de Vlokdown!
De weermannen wisten het zeker: het eerste weekend van februari zou Nederland geconfronteerd worden met een historische hoeveelheid sneeuw. Compleet met sneeuwstormen, driftsneeuw, sneeuwduinen, arctische kou en in het zuiden ijzel.
Januari kende een agressieve start, maar er is licht aan het einde van de tunnel!
De over het algemeen rustig verlopen jaarwisseling tijdens de Lockdown bleek helaas geen garanties voor de toekomst te geven. Januari werd niet alleen gekenmerkt door extreem slecht weer, het was ook een maand met veel agressie.
2021, een jaar dat in alle opzichten alleen maar beter kan worden!
Kerstmis hebben we deze keer gezellig thuis in kleine kring gevierd. Wij waren met z’n zessen incl. onze twee fantastische kleinkinderen. Niks geen illegaal gedoe dus.
Terugblik op een bijzonder jaar. Samen maken we het verschil!
De feestdagen staan alweer voor de deur, tijd om terug te blikken op een bijzonder jaar, waar niets is gelopen zoals we ons hadden voorgesteld.
Komt de grootste dreiging van Corona of van Covidioten?
De nieuwe blog van Henry is er! Met aandacht voor Covidioten, de ALV, de Open Dag en Young Urban Golfers!
Van roeptoeter naar Charity, een onmogelijke spagaat
In zijn nieuwe blogpost ergert Henry zich aan 'influencers en andere C-sterren', is hij trots op de prestatie van het jeugdteam tijdens hun golfmarathon voor Make-A-Wish Nederland en onder de indruk van het Charity-Golf-Event van het Heinsberger Unternehmernetzwerk.
Een zomer vol bijzondere ervaringen
Henry beleefde een prachtige golfzomer. Hij vertelt over de facelift van het Secretariaat, gedoe met starttijden, het spelen op schitterende banen en over kwajongens die er met zijn birdiekans vandoor gingen!
Zomervakantie op de golfbaan!
Henry heeft in Aken kennis gemaakt met crossgolf, het rebelse broertje van het golf zoals wij dat kennen. Het wordt gespeeld op bebouwde terreinen en vanaf gebouwen. Geen fraaie greens en fairways dus, maar spelen op straat! Oh ja: hij heeft de Golfclub meteen ingeschreven voor het Europees Kampioenschap!
Van intelligente Lockdown naar ruimte met regels.
Begin juni kwam eindelijk het lang verwachte bericht van de NGF. Vanaf 1 juli mogen er weer wedstrijden gespeeld worden. Weliswaar met restricties, maar daar valt volgens mij best goed mee te leven. De commissies zijn na het goede nieuws enthousiast aan de slag gegaan en zijn er klaar voor.
Golf en Social Distancing: een paradox?
Henry is opgelucht dat we na 2 maanden weer de baan in mogen en trots op de manier waarop leden met de nieuwe situatie omgaan: 'Iedereen past zich prima aan en houdt zich voorbeeldig aan de beperkende regels in deze rare tijden.'
Besturen in tijden van Corona
In zijn eerste blogpost vertelt Henry over de afsluiting van vorig seizoen en de voorbereidingen op wat een prachtig jaar moest worden. 'Het nieuwe golfjaar zou ons weer talloze mooie wedstrijden gaan brengen, die her en der door verschillende sponsoren naar ongekende hoogten zouden worden gebracht.
En toen kwam Corona en werd het akelig stil op de golfbaan.'