2021, een jaar dat in alle opzichten alleen maar beter kan worden!

Kerstmis hebben we deze keer gezellig thuis in kleine kring gevierd. Wij waren met z’n zessen incl. onze twee fantastische kleinkinderen. Niks geen illegaal gedoe dus. De planning was om, nadat de cadeautjes waren uitgepakt, met z’n allen te genieten van een heerlijk kerstmenu. Ja, ja, dat was het idee dus. Maar de kids, allebei gek van Lego, zagen dat toch net iets anders. De Lego dozen, net gekregen van de Kerstman, gingen meteen open en de parketvloer in de kamer was in een mum van tijd omgetoverd tot een heus Lego-Walhalla. Er werd gebouwd dat het een lieve lust was. Het kerstmenu heeft er overigens niet onder geleden hoor, elke gang werd afgewisseld met een rondje bouwen. En het waren echt niet alleen de kids die languit over de grond lagen en met lego steentjes in de weer waren.

Inmiddels is het bij ons traditie dat de kids met Oud op Nieuw bij oma en opa zijn. Spelletjes doen, Lego bouwen en natuurlijk de feestprogramma’s met zang en dans op televisie kijken, waarbij onze kleine ballerina dan helemaal uit haar dak gaat. Ongelofelijk hoe die meid dat, met deels afgekeken en deels eigen choreografie, urenlang vol weet te houden. Om twaalf uur wordt dan vuurwerk afgestoken. Dat laatste was er dit jaar helaas niet bij. Maar met een pak sterretjes op het terras was het ook deze keer best gezellig bij het verwelkomen van het nieuwe jaar.

Nog niet zo heel lang geleden hadden onze leden de mogelijkheid een vriend, kennis of familielid uit te nodigen voor een 9 of 18 holes kennismakingsrondje op onze baan. Deze introducé kon tegen gereduceerd tarief volop genieten van baan en horeca. Tot grote teleurstelling van bestuur en leden verdween deze mogelijkheid ergens in 2020. Uiteraard is het vervolgens onderwerp van gesprek geweest met de residentie, met als resultaat dat onze leden vanaf 2021 weer die vriend, kennis of dat familielid mee kunnen nemen om te genieten van al het moois dat onze baan te bieden heeft. En wie weet, bevalt het zo goed dat men zegt: “Geweldig, hier wil ik ook lid worden”.

Zoals jullie inmiddels weten, zijn we onlangs gestart met Sportief Beleid. Waarom hebben we zoiets nodig hoor ik velen zeggen. Hebben we dat überhaupt nodig? Het antwoord is simpel en tegelijk ook heel complex. Simpel omdat de vraag op zich heel eenvoudig met JA beantwoord kan worden. Tegelijkertijd is het ook super complex, omdat het een proces is waar meerdere partijen in participeren en tegenstrijdige belangen overal op de loer liggen. De kunst is dus om bij elke stap die gezet wordt een meerwaarde voor iedereen te creëren. Synergie in optima forma zeg maar.

Maar wat is het nou precies? Sportief Beleid heeft als doel alle leden en gasten van de golfclub, golfbaan of golfschool te boeien, te binden en te behouden door golf als sport steviger weg te zetten op Brunssummerheide. Ruim 50 golfclubs in Nederland hebben inmiddels een op maat gesneden Sportief Beleid opgezet en geïmplementeerd. Onderlinge ervaringen worden gedeeld, waarmee een vliegwiel-effect ontstaat. Saillant detail: in Limburg zijn wij de enige golfclub die hiermee aan de slag gaat. M.a.w. geen enkele Limburgse golfclub heeft een Sportief Beleid. Hoe onderscheidend kun en wil je zijn? Via de werkgroep Sportief Beleid zullen we jullie regelmatig informeren over de voortgang.

Social media is niet meer weg te denken in onze samenleving. Het is een mooie plek om berichten, foto’s, herinneringen etc. te delen met je Community. Helaas is het ook steeds meer een platform voor ongenuanceerde roeptoeters geworden. Menigeen zal zich soms achter de oren krabben bij het lezen van de vaak ongefundeerde en ronduit beledigende kreten. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat dit nogal wat mensen ervan weerhoudt actief te worden op social media.

Op dit moment zijn we bezig met het opzetten van een besloten informatieplatform, exclusief voor leden van onze golfclub. Het wordt een soort digitaal prikbord (noem het maar een Facebook light versie)  in een afgeschermde omgeving, waarbinnen onze leden informatie met elkaar kunnen delen, vragen kunnen stellen of gewoon met elkaar kunnen communiceren. En omdat er op zo’n platform geen plek is voor roeptoeters, hopen we dat dit de terughoudendheid bij mensen wegneemt en zodoende toch een beetje actief worden op een veilige vorm van social media.

De oplettende lezer is het wellicht al opgevallen: het C-woord is nog niet gevallen. De reden is dat een aantal leden daar expliciet om heeft gevraagd. Ze waren er wel klaar mee. Of, zoals Trapattoni ooit zei: “Ich habe fertig!”. Corona-moe zeg maar. Laten we voor één keertje tegemoetkomen aan hun meest intense kerstwens. Maar ….. gezien de merendeels positieve reacties (op social media zou dat “liken” heten), geeft dit natuurlijk geen garanties voor de toekomst. Bovendien is de wereld er nog niet klaar mee. Het wordt ongetwijfeld opnieuw een terugkerend onderwerp in 2021. Sorry mensen, maar mooier kan ik het helaas niet maken.

Ik wens iedereen een gelukkig en bovenal gezond 2021. Wees ook in het nieuwe jaar een eersteklas versie van jezelf ... in plaats van een tweederangs versie van iemand anders! Maak er een mooi jaar van en geniet zo vaak het kan.

Henry Albertz
Voorzitter GCB