Een zomer vol bijzondere ervaringen

De littekens van de eerste facelift uit 2018 van het secretariaat zijn genezen. Hoog tijd dus voor een volgende ingreep. Het vergeelde houtwerk is weer stralend wit geworden. Maar alleen maar wit is tamelijk saai en steriel. Een beetje meer kleur zou wel op zijn plek zijn was het idee. Nou, dat is gelukt. Een prachtige (Brunssummerheide) groene muur en een schitterend drieluik van de Kranenpool in full-color. Die groene muur zal overigens nog wel een metamorfose ondergaan, waardoor hij echt volledig tot zijn recht gaat komen. Hoe en wat? Dat is nog een verrassing, net als de (voorlopig) laatste operatie, die, als alles goed gaat, dit jaar nog uitgevoerd kan worden.

Tijdens de DaCo wedstrijd van 28 juli werden de dames bij de afslag van geel 9 verrast door een delegatie van het bestuur. Er waren een paar mooi aangeklede tafels opgesteld met overheerlijke tapas, goed gekoelde Prosecco en Jus d’Orange. Het was even goed toeven en super gezellig daar op geel 9. De reacties waren unaniem positief en men vond het absoluut voor herhaling vatbaar. Vanuit de MoCo kwam het signaal dat zij bier wel lekker zouden vinden. Ongetwijfeld gaat dat nog een keer gebeuren. Niet alleen bij de MoCo, ook de andere wedstrijd organiserende commissies staan op de planning.

Zaterdag 15 augustus was het weer tijd voor een Nieuwe Ledendag. Maar liefst 17 nieuwe leden zijn enthousiast de baan ingegaan voor een rondje Texas Scramble. De Kranenpool was deze keer het toneel van een heuse Beat-the-Pro contest. Club-Pro Elliot wist weer voor de nodige hilariteit te zorgen. Dat is hem wel toevertrouwd. Voor de “green-finders” had hij een heerlijke, verkoelende verrassing. Voor degenen die hun golfbal in de Kranenpool kopje onder zagen gaan, was zoute drop de beloning. Hoe verzin je het!

Tijdens de aansluitende prijsuitreiking, met een hapje en een drankje, maakten bestuur, commissies en de exploitant van de gelegenheid gebruik iets te vertellen over het reilen en zeilen op Brunssummerheide. Ook was er ruim gelegenheid voor het stellen van vragen. Uit de vele positieve reacties mogen we opmaken, dat GCB weer goed op de kaart is gezet. Gezien het grote aantal nieuwe aanmeldingen gaat er ongetwijfeld weer een Nieuwe Ledendag komen.

Onlangs kwam ik op Social Media een verhaal tegen over een voorval op een golfbaan. Een lid had daar keurig een starttijd gereserveerd. Toen hij een kwartier voor zijn afslagtijd (dus ruim op tijd) op de teebox verscheen, wachtte hem een verrassing. Men had met de afslagtijden geschoven, waardoor zijn flight al in de baan was. De Marshall gaf aan dat hij wel even naar zijn flight zou rijden om te zeggen dat hij eraan kwam. Opnieuw een teleurstelling: de Marshall kwam terug met de mededeling dat zijn flightgenoten hadden afgesproken dat zij onderling een wedstrijd zouden spelen en dat hij niet meer mee kon doen. Resultaat: lidmaatschap per direct opgezegd en overgestapt naar een andere golfclub.

Dat zal je maar gebeuren dacht ik nog, gelukkig is dit bij ons wel goed geregeld. Dacht, want een paar dagen later had ik een vergelijkbare situatie. Er was kennelijk iets niet helemaal goed gegaan met de registratie van de starttijden. Daardoor ontstond er een vervelende discussie in de baan, waar helaas ook anderen van mochten “genieten”. Uiteindelijk konden we, met een laatste, hoogst onvriendelijke, opmerking doorspelen, maar het leed was al geschied. Jammer, want voor elke situatie, hoe vervelend die ook mag zijn, is er altijd wel een oplossing te verzinnen. De les die wij in ieder geval uit dit voorval hebben geleerd: bij het aanmelden niet vergeten voor elke speler een afgestempelde scorekaart mee te nemen en deze, in geval van een discussie, meteen aan de Marshall en de andere spelers tonen. Hopelijk zijn wij niet de enigen die hier iets uit geleerd hebben. Last but not least: altijd netjes en beleefd blijven.

Tijdens de zomermaanden willen we nog wel eens een uitstapje maken naar andere golfbanen om daar een balletje te slaan. Even een andere omgeving, andere uitdagingen en daarna nog lekker nagenieten op het terras. De afgelopen weken hebben we gespeeld bij Golfclub Eifel, Sankt Wendel, Henri Chapelle en op de Mergelhof. Stuk voor stuk prachtige banen, waar je golfhart sneller van gaat slaan. Maar wat ons op de Mergelhof overkwam verdient toch een korte vermelding.

Op hole 7, een fraaie Par-3, lag ik met de afslag netjes op de green. Birdie kans dacht ik nog. Het kwam anders. Uit de struiken verschenen plotseling drie kids. In no-time waren ze op de green en hup … daar verdween mijn golfbal in hun broekzak. Verbijsterd keken we naar hetgeen daar op die green gebeurde. Tegen beter weten in riepen we nog dat het onze bal was. Geen reactie. Dus een sprint naar de green. Het mocht niet baten, de kids hadden hun fietsen achter de struiken staan en met een ‘Tour de France’ waardige demarrage gaven ze ons het nakijken. Achteraf konden we er wel hartelijk om lachen en kwamen de herinneringen aan onze eigen kwajongensstreken, uit de tijd dat wij zelf nog kids waren, naar boven. Ach ja, het was maar een golfbal, maar die birdie had ik toch wel graag willen maken.

Tot gauw op de baan en ….. mocht jou daar ook iets vreemds overkomen, probeer dat dan te relativeren. Het zorgt gegarandeerd voor een glimlach achteraf op het terras bij een drankje.
Houd rekening met elkaar en maak ruimte door afstand te houden!

Henry Albertz
Voorzitter GCB