Golf en Social Distancing: een paradox?

Woensdag 29 april 2020 zal de annalen van Brunssummerheide ingaan als het begin van een (korte) periode, waarin onze jeugd de golfbaan helemaal voor zich alleen had. Met jaloerse blikken stonden we te kijken hoe ze, stralend van oor tot oor, het balletje over de fairway richting de green joegen. Vanzelfsprekend gunden we onze aanstormende talenten deze ongekende luxe van een ‘privé golfbaan’. Maar toch …, wat waren we blij, toen ook wij twee weken later weer de wei in mochten. En ja, ook bij ons kwam die ‘Big Smile’ omdat we ons spelletje weer konden spelen.

Begin mei was het nog niet duidelijk wanneer de banen weer voor iedereen open zouden gaan. In Duitsland waren inmiddels wel alweer enkele banen geopend. Een appje was genoeg. We gaan naar Duitsland, een rondje golf spelen op Golfanlage Lietzenhof. Omdat België de grenzen nog gesloten hield, was het ritje naar de Eifel langer dan gedacht. Maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben genoten van een mooie baan, een geweldige gastvrijheid en dan ook nog eens, totaal onverwacht, een biertje en een curryworst met frites na afloop op het terras.

Voilà, zo simpel maak je dus vier volwassen kerels helemaal happy!

Een week later mochten we weer op onze eigen baan spelen. Hoe geweldig was dat! Maar wacht even, het is toch normaal dat je op de club waar je lid bent gewoon kunt spelen? In tijden van Corona ligt dat dan toch even iets genuanceerder en is het opeens bijzonder. Hoe relatief kan gewoon toch zijn. Maar goed, er mag weer gespeeld worden en dan ook nog eens op een baan die er echt fantastisch bij ligt. Logisch dat iedereen volop loopt te genieten op Brunssummerheide.

Het is af en toe even zoeken naar het nieuwe normaal, met allerlei beperkende maatregelen in de anderhalve meter samenleving. Maar, het mag hier best wel eens gezegd zijn, onze leden hebben een dik compliment verdiend. Iedereen past zich prima aan de nieuwe situatie aan en houdt zich voorbeeldig aan de beperkende regels in deze rare tijden. Daar word je echt blij van en ik ben dan ook oprecht trots op het aanpassingsvermogen van onze leden. Chapeau!

Door Corona mogen er voorlopig geen clubwedstrijden gespeeld worden. Er is inmiddels een initiatief voor een landelijke competitie die wel is toegestaan. Onze Weco heeft daar een vertaalslag naar onze eigen club voor gemaakt, waardoor we, in een alternatieve competitie, iedereen toch weer een beetje het wedstrijdgevoel bij Golfclub Brunssummerheide kunnen laten beleven.

Is jullie trouwens ook de metamorfose bij de ingang van het parkeerterrein opgevallen? Toen ik laatst de parkeerplaats opreed, werd ik aangenaam verrast door een nieuw plaatje. Die grijze betonnen bal was plotseling wit geworden en stond ook nog eens op een blauwe Tee. Samen met het groene kunstgras vormt het nu de kleuren van Golfclub Brunssummerheide. Dat kan geen toeval zijn! Daar is over nagedacht! Graag wil ik Dieter Schorn en Manfred Daume heel hartelijk bedanken voor dit geweldige initiatief. Top gedaan mannen!

Tot gauw op de baan. Blijf gezond, let een beetje op elkaar en geniet!

Henry Albertz
Voorzitter GCB