Zomervakantie op de golfbaan!

De eerste maanden van het golfseizoen stonden dit jaar ontegenzeggelijk onder invloed van het Corona virus. In meer of mindere mate is iedereen wel geconfronteerd met de gevolgen ervan. Inmiddels hebben we veel geleerd, al zou je dat niet zeggen als je af en toe de nieuwsberichten voorbij ziet komen. Psychologisch misschien nog te verklaren; een mens valt nu eenmaal graag terug in oude patronen. Desondanks onbegrijpelijk, want gezondheid is ons hoogste goed! Dankzij protocollen, maar nog steeds met inachtneming van de intussen overbekende Coronamaatregelen, kunnen we de draad weer voorzichtig oppakken en naar de toekomst kijken.

We hebben onze eerste wedstrijden alweer gespeeld, en gezien het aantal inschrijvingen mag er niet geklaagd worden over belangstelling. Commissies hebben een goede modus gevonden om, met inachtneming van de aanwezige beperkingen, wedstrijden te organiseren. De baan ligt er fantastisch bij en het weer laat zich van zijn goede kant zien. Ingrediënten die, samen met het enthousiasme bij onze leden, ervoor zorgen dat het gezellig druk is op de club.

Onlangs heb ik een volkomen nieuwe dimensie van de golfsport leren kennen. In Aken werd een groots opgezet Urban Golf toernooi gespeeld. Crossgolf, zoals het ook wel genoemd wordt, is het rebelse broertje van het golf zoals wij dat kennen en wordt gespeeld op bebouwde terreinen en vanaf gebouwen. Er zijn geen mooie groene fairways of greens. Je speelt vanaf de ondergrond die voorhanden is. Steen, hout, asfalt, grind whatever. Het doel (de hole) kan van alles zijn. Een kliko, een deur, een bushokje, een openstaande kofferbak van een auto, een putdeksel etc.

Tijdens een gesprek met de organisatie werd mij gevraagd of we volgend jaar met een team van GCB mee wilden doen aan het Europees Crossgolf Kampioenschap. Spontaan heb ik toegezegd. Een leuke uitdaging om voor volgend jaar een team samen te stellen dat onze golfclub gaat representeren. Heb jij interesse om deze uitdaging mee aan te gaan, bel me dan gerust even.

Zaterdag 11 juli stond er een AIM-point clinic op de agenda van onze clubpro Elliot van der Veeke. Het had iets met putten te maken, maar wat het nu precies was? Geen idee! Wat ik wel wist, was dat er definitief iets moest gebeuren met mijn acties op de green. Dus hup, aangemeld voor een drie uur durende clinic over putten. Toegegeven, het klinkt vreselijk; drie uur putten. Achteraf viel het allemaal reuze mee en is de tijd omgevlogen. Je hebt die drie uur gewoon nodig om een green op een andere manier te leren lezen. Maar bovenal te leren voelen. Uiteraard komen balpositie en tempo waarmee je moet putten uitgebreid aan bod. En als dan tijdens je volgende rondje golf de puts gewoon beginnen te vallen denk je: goede investering, had ik veel eerder moeten doen.

Samen met de NGF hebben we vanuit het bestuur deze maand intensief overleg gehad over het Boostplan. In dit plan van de NGF komen allerlei zaken naar voren die golfclubs kunnen helpen op het gebied van ledenwerving, het functioneren van golf en de sociale wereld in de anderhalve meter samenleving, alternatieve wedstrijdvormen, clubactiviteiten etc. Hier zijn een aantal interessante items uit naar voren gekomen, die nu opgepakt worden. In volgende nieuwsbrieven zullen jullie daar ongetwijfeld meer over gaan lezen.

Een substantieel aantal van onze leden woont of komt uit Duitsland. Berichten en info’s worden zoveel mogelijk meertalig opgesteld. Op onze website kan binnenkort een keuze gemaakt worden tussen een Nederlandse en een Duitse weergave. Dan kunnen we op deze plaats natuurlijk niet achterblijven. Vandaar dat vanaf nu tevens een Duitse versie van mijn blog verschijnt.

Henry Albertz
Voorzitter GCB