Nederland in de Vlokdown!

De weermannen wisten het zeker: het eerste weekend van februari zou Nederland geconfronteerd worden met een historische hoeveelheid sneeuw. Compleet met sneeuwstormen, driftsneeuw, sneeuwduinen, arctische kou en in het zuiden ijzel. Een horrorscenario. Stiekem moest ik er wel een beetje om lachen. Het is maar vanuit welk tijdsperspectief je het bekijkt. Voor de jongere generaties zal het ongetwijfeld een historische hoeveelheid sneeuw geweest zijn. De generaties met wat meer kilometers op de teller zullen er niet echt van onder de indruk zijn geraakt. Zij kunnen zich de talloze winters volop sneeuw- en schaatspret nog herinneren als de dag van gisteren.

Wat de verschillende generaties binnen onze club dan wel weer gemeen hebben is, dat we allemaal graag een rondje golf op onze mooie baan spelen. Helaas heeft diezelfde sneeuw daar, ondanks de geringe hoeveelheid, tijdelijk een dikke streep door de rekening gehaald. Inmiddels is het witte goedje verdwenen en kan er weer naar hartelust gespeeld worden. Ook de kou heeft plaatsgemaakt voor aangenamere temperaturen. De lente komt eraan! Tijd om ons op te maken voor de start van een nieuw golfseizoen, met een mooi gevulde wedstrijdkalender.

Op 21 maart begint het seizoen traditiegetrouw met de grote openingswedstrijd van de Weco. Ook de Jeco start op die dag haar seizoen. Later in diezelfde week staan de openingswedstrijden van de Daco, Moco, Seco en 36+ gepland. Afterwork begint haar wedstrijden iets later; op 8 april. Naast de reguliere wekelijkse wedstrijden zijn er ook dit jaar weer de nodige funwedstrijden, special events en niet te vergeten (hopelijk) de in te halen lustrumweek eind augustus. Verder zijn er nog de Clubkampioenschappen Matchplay en Strokeplay, die dit jaar een ander format krijgen. En uiteraard de Weco Laddercompetitie. Over al deze gebeurtenissen zullen wij jullie tijdig informeren, zodat niemand deze momenten hoeft te missen.

Daarnaast hebben we dit jaar nog een nieuwe uitdaging voor iedereen in Brunssum: de Clubladder met werkelijk fantastische prijzen. Zoals zo vaak met iets nieuws, verliep ook de communicatie over de Clubladder niet helemaal vlekkeloos. Daar zat ik dan rustig van mijn ontbijtje te genieten, toen er een mailtje over de Clubladder binnenkwam. Ik verslikte me bijna in een knapperig broodje kaas, toen ik het mailtje opende: “Hé Albertz, heb jij je al aangemeld voor de Matchplay Clubladder?”. Wat was dat? Als ik nog niet helemaal wakker was, dan was ik dat nu in ieder geval zeker wel. Schuldgevoelens uit de tijd dat ik als een kleine snotneus een reprimande kreeg van die allerliefste juffrouw op school, die ik weer eens het bloed onder de nagels vandaan had gehaald, kwamen plotseling naar boven.

Meteen maar even gecheckt of dit een bewust gekozen aanspreekvorm was geweest. Gelukkig bleek het dan toch niet een nieuwe manier van communiceren te zijn. Er was een menselijk foutje gemaakt bij de opmaak van de mail. In plaats van het veld ‘voornaam’ was het veld ‘naam’ gekozen. En dan komt, jawel, de achternaam keihard op papier te staan. Dus heeft de auteur direct een mailtje er achteraan gestuurd met excuses voor deze onhandige manier van communiceren. Tot mijn grote verbazing hebben zich diezelfde dag veel leden ingeschreven voor de Clubladder. Waren die net zo geschrokken van dat mailtje als ik? Volgens mij blijft dit incidentje nog heel lang een leuke running gag op de club.

Overigens hebben zich tot nu toe al meer dan 70 leden aangemeld voor de Clubladder, die loopt van april tot oktober. Heb jij je nog niet aangemeld? Schrijf je dan nu in en geniet een heel seizoen lang van leuke en gezellige Matchplay wedstrijden. Niet in een knock-out systeem, maar met een ranglijst in maar liefst 6 handicap categorieën. Je speelt dus altijd tegen gelijkwaardige tegenstanders. Oh ja, had ik al verteld dat deelname helemaal gratis is? Super toch!

Om de (tussen)standen bij sommige wedstrijden, zoals bijvoorbeeld de Clubkampioenschappen, weer te geven, wordt gebruik gemaakt van het Leaderboard. De meeste tijd van het jaar staat het echter een beetje doelloos in de baan, terwijl er zoveel meer mee gedaan kan worden. Denk hierbij aan informatie over club, wedstrijden, baan etc. We zijn dan ook blij dat het Leaderboard nu een metamorfose ondergaat, waardoor dit het hele jaar door een functie krijgt. Eindelijk krijgt onze golfclub een Leaderboard waar je mee gezien kunt worden.

Wist je trouwens dat het adres van de fabriek van Pfizer-BioNTech in Duitsland … jawel: An der Goldgrube (NL vertaling: aan de Goudmijn) in Mainz is!
Hoe verzin je het!

Henry Albertz