Start van een nieuw seizoen!

Op 21 maart was het dan eindelijk weer zover. De openingswedstrijd van de Weco stond op de kalender en daarmee werd het startschot gegeven voor een nieuw golfseizoen, met ongetwijfeld vele mooie en misschien wel net zoveel frustrerende momenten. Maar dat schijnt normaal te zijn als ik de uitspraken van menigeen beluister, wanneer weer iemand hevig gefrustreerd van de baan komt na een rondje golf waar van alles net niet lukte. “Dat is golf”. Dus, laten we maar gewoon lekker genieten van de mooie slagen en proberen iets te leren van dat wat mis ging.

Later in diezelfde week hebben ook de meeste andere commissies hun openingswedstrijden gespeeld. De weergoden hadden kennelijk ook gevoel voor momentum, getuige het best wel aangename golfweer. Bovendien mocht er vanaf 16 maart weer in flights van 4 gespeeld worden. Kan een rondje golf op onze prachtige baan nog mooier zijn?

De wedstrijdtafel bij clubwedstrijden heeft al sinds bijna 1 jaar een vaste plek gekregen op het secretariaat. Dit heeft dusdanig veel positieve reacties opgeleverd, dat we, ook na het Corona tijdperk, die plek zullen blijven gebruiken. De opening van het golfseizoen betekent dat er weer vaak en veel wedstrijden gespeeld zullen worden, waardoor zich weer geregeld mensen bij de wedstrijdtafel zullen melden. Daarom zou deze maand een flexibel kuchscherm (zo heet een plexiglas wand vandaag de dag) geplaatst worden. Door een vertraging kan het scherm echter pas begin april gebruikt worden. Maar dan is de wedstrijdtafel ook volledig Corona-proof.

Met de komst van het WHS zijn ook de handicap-tabellen gewijzigd. De nieuwe baanhandicap-tabellen, zoals ze tegenwoordig genoemd worden, zijn inmiddels op de welbekende plek naast het secretariaat opgehangen. Met dank aan onze sponsor Rope Reclame, die dit voor haar rekening heeft genomen. Ook vanuit dat oogpunt bezien zijn we helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. En met de komst van het nieuwe, multifunctionele Leaderboard, hebben we weer een paar puntjes op de i gezet en het plaatje compleet gemaakt. Nu is het alleen nog wachten op de elektrische aansluiting om het Leaderboard volledig tot zijn recht te laten komen. Let the games begin!

Op 1 juli van dit jaar treedt de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in werking. Deze wet is onder andere van invloed op bestuurders van sportclubs. De wet is bedoeld om Bestuur en Toezicht van verenigingen te verbeteren, door het wettelijk vastleggen van taken, bevoegdheden, verplichtingen en aansprakelijkheid. Er wordt vormgegeven aan een professionaliseringsslag bij verenigingen. De noodzaak daarvan is gebleken na een aantal incidenten bij andere verenigingen. Je moet dan denken aan financiële problemen, zelfverrijking van bestuurders, fraude en/of diefstal. Momenteel zijn we in kaart aan het brengen wat er allemaal moet gebeuren en vooral ook hoe dat dan moet. Want het is nu eenmaal nieuwe wetgeving waar we aan zullen moeten voldoen.

En dan moeten ook nog eens de statuten aan de nieuwe wetgeving aangepast worden, waardoor het zeker op de agenda van de volgende ALV komt te staan. De ALV moet immers instemmen met een statutenwijziging. Wegens voor de hand liggende redenen kon de ALV, die gepland stond voor 10 maart, helaas niet doorgaan. We hopen dat we in de loop van de zomer langzaam maar zeker weer terug kunnen keren naar de samenleving zoals die voor de Lockdown was. Dan kunnen we  ook de ALV opnieuw op de agenda zetten, waarin we jullie op onze welbekende wijze weer meenemen in de financiële en sportieve beschouwingen van 2020.

Henry Albertz
Voorzitter GCB