Van Social Distancing naar Social Approach!

Querdenken in Aken
Met de komst van de zomer kwamen ook de versoepelingen goed op gang. Reden genoeg om, onder een stralend zonnetje, een terrasje te pikken en te genieten van de mooie dingen van het leven. Dat terrasje was voor ons op de markt in Aken. Uiteraard waren wij niet de enigen die de Corona-moeheid van ons af probeerden te schudden. De terrassen zaten vol. Het viel ons op dat er nogal wat politie op de been was. Al snel werd duidelijk waarom. De markt zou die middag ‘The place to be’ zijn voor een demonstratie van Querdenkers (viruswappies). Men had op voorhand gerekend op een kleine 2.500 demonstranten.

Nou, dat viel wel mee. Of misschien toch tegen? Het is maar vanuit welk oogpunt je het bekijkt. Er bleken nog geen 100 Querdenkers de weg naar Aken gevonden te hebben die dag. Petje af overigens voor politie en organisatie. Geen ruimte voor excessen, het zat strak in elkaar. Om beurten verschenen diverse Querdenkers achter een microfoon om hun afwijkende mening, af en toe vergezeld van een verloren schreeuw, met de aanwezigen te delen. Een (best wel goede) Band zorgde voor de muzikale omlijsting. Nou heeft iedereen recht op een afwijkende mening, ook als dit voor sommigen klinkt als een hoop onzin. Maar ….. de muziek was goed.

Buitengewone omstandigheden tijdens de Presidentscup
Na een jaar van gedwongen afwezigheid was het deze maand dan eindelijk weer mogelijk; de Presidentscup op Brunssummerheide. We hadden er echt alles aan gedaan om er een geweldig event van te maken. Onder een stralende hemel gingen bijna 100 leden, na ontvangst met koffie en vlaai, enthousiast de baan in voor een 4-bal Scramble over 18 holes. Onderweg werden de spelers getrakteerd op een aantal overheerlijke hapjes, met veel liefde en vakmanschap bereid door chef-kok Michel. De sfeer was fantastisch, tot aan het moment dat er een ongekend noodweer losbarstte, dat de baan in recordtijd onder water zette en onbespeelbaar maakte.

Nu heb ik best wel wat (tropische) regenbuien meegemaakt, maar dit sloeg werkelijk alles. Vanuit het clubhuis zag ik hoe de mooie strakke green van Geel 9 in luttele minuten veranderde in een waar zwembad. Heel even schoten er gedachten door mijn hoofd over de tijd dat ik, in mijn jonge jaren, badmeester ben geweest. Een enorme donderklap knalde me echter meteen weer terug in de realiteit. De flights die op dat moment nog niet binnen waren, kwamen in ijltempo van de baan. Gelukkig was het clubhuis weer open, waardoor deze dag toch nog een droge afsluiting kende. Al met al een geslaagde, soms hilarische, maar zeker ook onvergetelijke dag.

Bijzondere tijden leiden tot toenemende creativiteit
Er moest een creatieve draai gevonden worden om ons Lustrumfeest dit jaar te kunnen vieren. We hebben nog steeds te maken met de anderhalve-meter regel. En ondanks de positieve vooruitzichten, weten we niet wat ons later in het jaar mogelijk nog te wachten staat. Bovendien kun je in het clubhuis niet vermijden dat greenfee-spelers en hotelgasten tussen de feestende leden lopen. Dan kun je niet meer echt spreken van een clubfeest. Daarom hebben we besloten uit te kijken naar een andere plek. Inmiddels hebben we de perfecte locatie gevonden. Het clubfeest zal plaatsvinden op 4 september bij Auberge de Rousch in Heerlen. De komende periode zullen wij jullie uitgebreid informeren over het Lustrumfeest op een Toplocatie!

I.v.m. nieuwe wetgeving moesten de statuten aangepast worden. Daar is echter instemming voor nodig van de ALV. Op de een of andere manier moest er dus vóór 1 juli een ALV plaatsvinden. Op zoek naar mogelijkheden (het clubhuis is te klein) om de, nog altijd verplichte, anderhalve-meter in acht te nemen, hebben we een perfect alternatief gevonden. De ALV vond deze keer niet plaats in het clubhuis, maar in de, in Brunssum wereldberoemde, Brikke Oave. We hadden ons goed voorbereid en hadden er het volste vertrouwen in dat het een positieve bijeenkomst zou worden, waar opnieuw fundamentele stappen genomen zouden worden om de club naar een volgend level te tillen. Ons adagium is immers altijd geweest hoe kunnen we het het beste doen voor de club en daarmee voor alle leden.

Helaas liep het anders dan verwacht. Uit de feedback die vanuit de zaal gegeven werd op het gevoerde beleid kon niet anders geconcludeerd worden dan dat de door ons gevolgde koers niet volledig aansluit bij de zienswijze van andere leden. In feite werd, zij het niet met zoveel woorden, de vertrouwensvraag gesteld. Dat is een gegeven waarop wij ons de komende dagen zullen beraden en ons plan voor de toekomst zullen trekken.

Tot slot nog een mededeling
Op 22 juni jl. heeft het Bestuur uit handen van Dhr. Heuts een schriftelijke opzegging van de vigerende gebruikersovereenkomst ontvangen. Daarbij is afgesproken dat er de komende 6 maanden besprekingen gevoerd zullen worden om te komen tot een nieuwe, aan deze tijd aangepaste, overeenkomst. Uiteraard worden jullie op de hoogte gehouden van de voortgang.

Henry Albertz
Voorzitter GCB