Een goede start voor Jeugd

Afgelopen zondag speelden wij na een paar maanden vertraging door de corona-uitbraak, onze eerste competitiewedstrijd. Doordat Tongelreep zich op het laatste moment heeft teruggetrokken, mochten wij thuis op Brunssum tegen het team van Princenbosch spelen. Omdat wij vorig jaar naar de eerste klasse waren gepromoveerd, wisten wij nog niet wat het niveau van onze tegenstanders dit jaar zou zijn en toen we zondagochtend op de wedstrijdformulieren zagen dat onze tegenstanders allemaal lage single-handicappers waren, wisten we dat als we wilden winnen, er niet veel ruimte voor fouten was.

Gianni mocht als eerste de baan in en door een goede start stond hij al snel voor in zijn partij. Hij was na de eerste paar holes echter nog niet bereid om die voorsprong weg te geven en breidde hem zelfs uit! Na hole 16 had hij er genoeg van en besloot om zijn wedstrijd met een knappe 4&2 overwinning af te sluiten. De eerste 2 punten waren binnen!

Als tweede ging Bas de baan in. Onze kleine krullenbol zag dat Gianni al snel voor stond in zijn wedstrijd en dacht: dat kan ik beter. Na 7 holes stond hij al maar liefst 5 up en heeft zijn wedstrijd van begin tot eind compleet gedomineerd! Al na hole 12 mocht hij de baan af lopen met een prachtige 7&6 overwinning. Met zijn kaarsrechte drives liet hij toch maar weer eens zien dat precisie in golf heel wat belangrijker is dan lengte.

Vervolgens mocht ik zelf de baan in. Na een stroeve start van mijn tegenstander kwam ook ik vroeg in mijn wedstrijd voor te staan. Ik probeerde vervolgens er alles aan te doen om die voorsprong te behouden en lukte me zelfs om hem nog iets uit te breiden. Na 13 holes kon ook ik gelukkig met een 6&5 overwinning mijn partij afsluiten.

Als laatste mocht Etienne afslaan. Met haar mijlenverre (en rechte) drives maakte ze het haar tegenstander zeker niet makkelijk. Haar partij was van begin tot eind super spannend maar door een heel goed einde van haar tegenstander moest zij zich helaas op hole 16 met 3&2 gewonnen geven.

Dit betekent dus dat wij onze eerste competitiewedstrijd van 2020 met 6-2 gewonnen hebben!

Tot slot willen wij Tino, Michael en Esmee heel erg bedanken voor alle hulp afgelopen zondag met het ontvangen van de teams!

We kijken er alvast naar uit om komende week op Princenbosch tegen de Eindhovensche te spelen.

Groetjes van de (trotse) captain,

Ruben Schreurs

Jeugd 1 bestaat uit Etienne Bellemakers, Ruben Schreurs, Gianni van der Veeke en Bas Bloemen

• Share this post!