Voorjaarscompetitie NGF gaat niet door

Ook in 2021 gaat de Voorjaarscompetitie niet door. De NGF heeft besloten de competitie in maart/april, waaraan jaarlijks ruim 17.000 golfers meedoen, in verband met de coronamaatregelen te schrappen.

'Op dit moment is het niet toegestaan om wedstrijden en competities te spelen en is de kans uiterst gering en waarschijnlijk zelfs nihil dat dit eind maart wel weer mag. Dit wordt onder andere door NOC*NSF, het ministerie van VWS en diverse collega-sportbonden bevestigd. Alles afwegend hebben wij gemeend dit besluit te moeten nemen’, aldus NGF-president Caroline Huyskes in een brief aan de clubs.

De NGF gaat er vooralsnog vanuit dat de Jeugdcompetitie en de Najaarscompetitie later dit jaar wel gespeeld kunnen worden.

Maarten Vodeb