Clubkampioenschap Strokeplay 2021

Schitterend mooi herfstweer deze 2 dagen in september. Op zaterdag de 18e om 08:20 uur begonnen 11 personen, 7 heren en 4 dames aan een 2 daags Strokeplay Kampioenschap in de categorie A.

Gianni van der Veeke nam na de eerste dag de leiding met een bruto score van 75 gevolgd door Bas Bloemen met 80. Deze plaatsen hebben beide jonge spelers de tweede dag niet meer afgegeven en zijn geëindigd als nummer 1 met een bruto score van 159 voor Gianni en nummer 2 met een bruto score van 170 voor Bas. Super gespeeld.

Ook bij de dames werd er hard gestreden. Na dag 1 stond Annet Peeters op plaats 1 met bruto 87 gevolgd door Etienne Bellemakers met 91. Ook deze dames zijn in de prijzen gevallen echter op dag 2 hebben ze van plaats gewisseld en is Etienne 1e geworden met een bruto score van 180 en Annette 2e met een bruto score van 190. Proficiat aan de winnaars van Cat. A

Categorie B was duidelijk beter vertegenwoordigd nl. 18 heren en 4 dames. In deze categorie wordt de netto score genoteerd na handicapverrekening.

Na dag 1 stond Jochen Vandorpe op plaats 1 met een netto score van 69 gevolgd door Kai Chau met 71. Ook zij hebben deze plaats niet meer afgestaan en zijn geëindigd met een score van 144 voor Jochen en Kai met 147.

Bij de dames werd er ook hard gewerkt met als resultaat na dag 1; Agatha Chau op plaats 1 met een netto score van 75 en Annelies Sijstermans op plaats 2 met 76. Ook zij hebben stand gehouden en zijn 1e en 2e geworden met een eind score van 154 en 161. Alle winnaars in Cat B van harte gefeliciteerd.

De prijsuitreiking werd gedaan door onze voorzitter Henry Albertz op een zonovergoten terras. De winnaars kregen een glazen trofee en Etienne en Gianni ontvingen daarbij ook nog de wisseltrofee.

Dank aan Monica Vaessen die deze 2 dagen als referee heeft gefungeerd en dank aan Agnes Trags die de taak als starter heeft ingevuld en bovendien geassisteerd heeft bij het continue bijwerken van het leaderboard.

Het waren twee heel mooie dagen, alleen zoooo jammer dat er zoooo weinig deelnemers meededen. Wat zou het fijn zijn als volgend jaar bijvoorbeeld ook ALLE competitieteams mee zouden doen met de Matchplay en Strokeplay kampioenschappen!

Namens de WECO
Leny Salemink