De nieuwe Matchplay ClubLadder!

Maandag 5 april start er een nieuwe competitievorm: de Matchplay Clubladder! De online golfladder is een leuke en snelle manier om nieuwe golfmaatjes op de club te ontmoeten. En helemaal bijzonder: de wedstrijdvorm is matchplay.

In 2020 hadden we de Eclectic Challenge, dit jaar introduceert de Wedstrijdcommissie in samenwerking met SportConneXions de Golfclub Brunssummerheide Clubladder. Er zijn geen restricties: iedereen kan meedoen. Ben je net begonnen met golf? Of sla je al regelmatig onder par en zoek je een sportieve uitdaging? De online golfladder is de ideale manier om nieuwe golfmaatjes op de club te ontmoeten en mee te doen aan een leuke wedstrijd. 

Spelregels
Je speelt matchplay zonder handicap verrekening. Voor elke gewonnen hole krijgt je 1 punt. Als je 3 punten voor staat met nog 2 holes te gaan, dan is de einduitslag 3&2. Een wedstrijd kan ook eindigen in 0&0. Bij een gemengde wedstrijd starten de heren vanaf geel en de dames vanaf rood. Je wisselt van positie als je wint van iemand die hoger staat. Je zakt 1 plek als je een wedstrijd annuleert of als je de laatste 2 rondes hebt overgeslagen. Je wordt van de ladder gehaald als je 2 rondes op rij je wedstrijden annuleert en niet reageert op email. Je kunt je altijd weer opnieuw aanmelden.

Volledige spelregels van de ClubLadder.

Spelniveau
Om te voorkomen dat je als beginnende golfer wordt ingedeeld met de beste golfers van de club, worden er categorieën gebruikt. Je speelt dus altijd tegen golfers van je eigen speelsterkte. Dit zijn de bandbreedtes die we hanteren: 

Handicap 54-41
Handicap 40-33
Handicap 32-25
Handicap 24-17
Handicap 16-9
Handicap 8 en lager

Rondes
Elke 2 weken start een nieuwe ronde en ontvangen de spelers een email met informatie over de volgende wedstrijd. De hoogstgenoteerde speler maakt een afspraak om de wedstrijd te spelen. De winnaar registreert de wedstrijduitslag. De uitslag wordt aan het einde van de ronde verwerkt. Je kunt rondes overslaan door je instellingen aan te passen.

Seizoen
Je kunt je het hele seizoen aanmelden voor de ladder. Je kunt rondes overslaan, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Aan het einde van het seizoen huldigen wij de spelers met de meeste wedstrijden, de snelste stijgers, en de top 3 van elke categorie. Je wordt vanzelf ingedeeld voor het volgend seizoen, totdat je je afmeldt.

Aanmelden
Speel mee op de Golfbaan Brunssummerheide ClubLadder en wij regelen elke 2 weken een leuke wedstrijd op jouw niveau. Je bepaalt zelf hoe vaak en wanneer je speelt. Je wisselt van positie als je wint van iemand die hoger staat.

Meld je aan!

Of download de gratis app: 'ClubLadder' van SportconneXions. Control/AppPromo 


Posted byTelefoon:
E-mail:

Lid worden?