Repareer minstens één pitchmark per green

Waarom is het zo belangrijk om een pitchmark te repareren? En hoe herstel je een pitchmark op de juiste manier? We leggen het uit en raden iedereen een nieuwe stelregel aan: repareer minstens één pitchmark per green.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je dit nooit vergeet? Pas je routine aan: eerst je eigen pitchmark repareren (of een pitchmark van een ander in de buurt van je lijn), dan pas je bal markeren, schoonmaken en putten (intussen kun je je lijn bestuderen).

Herinner anderen op vriendelijke wijze aan de plicht om pitchmarks te herstellen. Het is heel belangrijk dat elke pitchmark meteen gerepareerd wordt. Een gerepareerde ballmark herstelt binnen een paar dagen. Als een pitchmark niet meteen hersteld wordt, is de oppervlakte van de green wekenlang beschadigd.

Als een ballmark niet gerepareerd wordt, dan komt er vuil en onkruid en het ongewenste straatgras in het kuiltje. Daardoor wordt de green gevoeliger voor schimmels en grasziektes.

In de winter is het nog belangrijker dan normaal om een pitchmark goed te repareren, want greens zijn in de winter zachter en extra kwetsbaar. In de winter groeit het gras immers niet of nauwelijks en daarom kan een niet gerepareerde pitchmark in de winter niet uit zichzelf herstellen.

Kortom, er zijn vier goede redenen om pitchmarks goed te herstellen:

  • Als pitchmarks goed hersteld worden, dan rolt de bal beter en is er meer kans dat je putt valt.
  • Een ongerepareerde pitchmark getuigt van geen respect voor andere spelers. Jij hebt last van pitchmarks die niet door anderen gerepareerd zijn. Een ander heeft last van pitchmarks die niet door jou hersteld zijn. 
  • Een ongerepareerde pitchmark maakt een green kwetsbaarder voor schimmels en ziektes.
  • Een ongerepareerde pitchmark getuigt van geen respect voor de greenkeepers en baancommissie die hun best doen om mooie greens te verzorgen.

Wil je weten wat de correcte manier is om een pitchmark te repareren? Check deze video!

 

Posted byTelefoon:
E-mail:

Lid worden?