Clubkampioenschappen Jeugd onder pittige omstandigheden
Op zondag 22 november zijn de clubkampioenschappen voor de jeugd gespeeld. Winnaars waren Ruben Schreurs (Strokeplay) en Bas van den Boorn (Stableford).
Corona Update #10
Vanaf donderdag 19 november gelden opnieuw de maatregelen die van 14 oktober tot 4 november van kracht waren. Lees hier welke dat zijn.
Eclectic Challenge 2020
Dé uitdaging voor iedere golf(st)er van Golfclub Brunssummerheide!
Komt de grootste dreiging van Corona of van Covidioten?
De nieuwe blog van Henry is er! Met aandacht voor Covidioten, de ALV, de Open Dag en Young Urban Golfers!
Foto's eerste wedstrijd Young Urban Golfers
Zaterdag 10 oktober was de eerste wedstrijd van Young Urban Golfers. Een initiatief van Elliot van der Veeke en Michael Extra, bedoeld voor golfers tussen de 30 en 50 jaar. Ze speelden 9 holes met allerlei challenges onderweg.
Een goede start voor Jeugd
Jeugd 1 speelde eindelijk een competitiewedstrijd en wonnen die meteen met 6-2. Captain Ruben Schreurs vertelt hoe de dag verliep!
Twee nieuwe commissieleden voor de JeCo
Goed nieuws: de JeugdCommissie (JeCo) is met het toetreden van Michael Extra weer op volle sterkte. Vorige maand werd al bekend dat clubpro Elliot van der Veeke als commissielid gaat meehelpen bij het uitvoeren en verbeteren van het jeugdbeleid van Golfclub Brunssummerheide.
Van roeptoeter naar Charity, een onmogelijke spagaat
In zijn nieuwe blogpost ergert Henry zich aan 'influencers en andere C-sterren', is hij trots op de prestatie van het jeugdteam tijdens hun golfmarathon voor Make-A-Wish Nederland en onder de indruk van het Charity-Golf-Event van het Heinsberger Unternehmernetzwerk.
Golfmarathon levert 2037,50 euro op voor Make-A-Wish Nederland
De Golfmarathon op zaterdag 5 september door Etienne Bellemakers, Ruben Schreurs, Gianni van der Veeke en Bas Bloemen heeft 2037,50 euro opgebracht. Het viertal liep precies 72 holes, waarbij iedere par en birdie geld opleverde voor Make-A-Wish Nederland.
‘Eenmaal begonnen, raak je verslaafd’
Ondanks dat het een roerig jaar is voor de golfsport, gaat het goed met Golfclub Brunssummerheide. Als er één sport is die zich prima heeft aangepast aan de anderhalvemetersamenleving, is dat golf wel. Voorzitter Henry Albertz: “De aanleiding is natuurlijk vervelend, maar de golfsport in Brunssum heeft momentum.”
Een zomer vol bijzondere ervaringen
Henry beleefde een prachtige golfzomer. Hij vertelt over de facelift van het Secretariaat, gedoe met starttijden, het spelen op schitterende banen en over kwajongens die er met zijn birdiekans vandoor gingen!
GOLFSTART nu ook in Brunssum: leer golfen in 6 lessen
De NGF promoot het beginnen met golf via het boekingsplatform GOLFSTART. In 6 lessen leren deelnemers de beginselen van onze sport. Op zaterdag start Elliot van der Veeke ook met deze lessen. Een tweede groep start op dinsdag 8 september.
Zomervakantie op de golfbaan!
Henry heeft in Aken kennis gemaakt met crossgolf, het rebelse broertje van het golf zoals wij dat kennen. Het wordt gespeeld op bebouwde terreinen en vanaf gebouwen. Geen fraaie greens en fairways dus, maar spelen op straat! Oh ja: hij heeft de Golfclub meteen ingeschreven voor het Europees Kampioenschap!
Van intelligente Lockdown naar ruimte met regels.
Begin juni kwam eindelijk het lang verwachte bericht van de NGF. Vanaf 1 juli mogen er weer wedstrijden gespeeld worden. Weliswaar met restricties, maar daar valt volgens mij best goed mee te leven. De commissies zijn na het goede nieuws enthousiast aan de slag gegaan en zijn er klaar voor.
Viering van het 35-jarig jubileumfeest naar 2021
Het bestuur van Golfclub Brunssummerheide heeft besloten de viering van het 35-jarig jubileum, dat stond gepland in de periode van 23 tot en met 29 augustus, uit te stellen tot 2021.
Golf en Social Distancing: een paradox?
Henry is opgelucht dat we na 2 maanden weer de baan in mogen en trots op de manier waarop leden met de nieuwe situatie omgaan: 'Iedereen past zich prima aan en houdt zich voorbeeldig aan de beperkende regels in deze rare tijden.'
Besturen in tijden van Corona
In zijn eerste blogpost vertelt Henry over de afsluiting van vorig seizoen en de voorbereidingen op wat een prachtig jaar moest worden. 'Het nieuwe golfjaar zou ons weer talloze mooie wedstrijden gaan brengen, die her en der door verschillende sponsoren naar ongekende hoogten zouden worden gebracht.
En toen kwam Corona en werd het akelig stil op de golfbaan.'

User:
Password: