Algemeen

Finaleweekend Matchplay Clubkampioenschappen op 7 en 8 augustus
Er zijn nieuwe data voor de finalerondes van de Matchplay Clubkampioenschappen 2021: zaterdag 7 en zondag 8 augustus. Op zaterdag worden de achtste en kwartfinales gespeeld en op zondag de halve finale en finale.
Geel blijft zaterdag dicht en buggeys zijn voorlopig niet toegestaan
Zaterdag blijft geel dicht. Later vandaag wordt besloten wat er morgen mogelijk is. Buggeys zijn voorlopig niet toegestaan in de baan.
Quinten Heymann en Bas Bloemen vertellen over de Holbox Open
De derde editie van het Campine Junior Golf Classic, de Holbox Junior Open, werd gehouden van 9 t/m 11 juli 2021 op de Herkenbosche. Namens Golfclub Brunssummerheide deden Ruben Schreurs, Bas Bloemen, Quinten Heymann en Gianni en Jamiro van der Veeke mee. Quinten en Bas vertellen hoe ze de deelname ervaren hebben. 
Tilly Stein slaat een hole in one op rood 8
Weer een hole in one tijdens een Seco-wedstrijd! Tijdens de wedstrijd van donderdag 1 juli sloeg Tilly Stein meteen raak op rood 8. Proficiat!
Van Social Distancing naar Social Approach!
Querdenken in Aken
Met de komst van de zomer kwamen ook de versoepelingen goed op gang. Reden genoeg om, onder een stralend zonnetje, een terrasje te pikken en te genieten van de mooie dingen van het leven. Dat terrasje was voor ons op de markt in Aken. Uiteraard waren wij niet de enigen die de Corona-moeheid van ons af probeerden te schudden.
Nieuwe opzet Matchplay Clubkampioenschappen: iedereen kan meedoen!
De Matchplay Clubkampioenschappen van dit jaar hebben een andere opzet: er zijn 2 categorieen waardoor iedereen kan meedoen! Zondag 11 juli vindt de voorronde plaats, waarna op zaterdag 18 juli de achtste en kwartfinales worden gespeeld en op zondag 19 juli de halve finale en finale. We organiseren daarbij een BBQ voor alle deelnemers en iedere toeschouwer krijgt een drankje. Dus doe mee of kom je favoriet aanmoedigen!
3 Charity Bunkers in Brunssummerheide
Het Bestuur heeft besloten een goed doel te gaan ondersteunen door het instellen van 3 charity bunkers. Als spelers in één van de drie bunkers slaan, vragen we ze vriendelijk om 1 euro te doneren aan een goed doel. Het komende jaar is onze genomineerde goede doel Projects4People van Ria Hendrikx.
Uitnodiging: Obereggen Golf Limburg Ryder Cup en Golftrip 2021
Afgelopen maand was Hotel Cristal nog de hoofdsponsor van een fraaie door de Wedstrijdcommissie georganiseerde sponsorwedstrijd. Nu willen ze graag twee evenementen delen met de leden van Golfclub Brunssummerheide. En die zien er verleidelijk uit!
Loterij en verkoop golfballen voor Stichting Handicart
Ook dit jaar organiseert Tom Goossen een loterij ten behoeve van Stichting Handicart! De verkoop vindt onder andere plaats bij activiteiten van diverse wedstrijdcommissies, maar je kunt uiteraard ook bellen met Tom zelf: 06-41707002. Je kunt ook golfballen kopen om Stichting Handicart te steunen: 3 voor 5 euro. 
De Kranenpool wordt de komende 3 jaar verzorgd door ZPRESS Media Group
De Golfclub heeft een overeenkomst gesloten met ZPRESS Media Group uit Dordrecht voor de komende 3 uitgaves van de Kranenpool. Het vernieuwde leaderboard maakt onderdeel uit van de sponsordeal.
Etienne Bellemakers pakt clubrecord met 77 slagen
Sinds gisteren is Etienne Bellemakers de recordhoudster van Golfclub Brunssummerheide over 18 holes. Tijdens een ronde Blauw-Geel in de Maandbeker noteerde ze 77 slagen met een fraaie birdie op blauw 8. Ze verbeterde het oude record met maar liefst 11 slagen! Proficiat!
Een verregende maand met "zonnige" momenten!
Wie denkt dat Fake News alleen maar in de metropolen van deze wereld de kop opsteekt, moet ik toch even teleurstellen. Inmiddels heeft dit fenomeen ook onze rustige Brunssummerheide bereikt. Wat is er dan aan de hand zullen jullie je afvragen.
Haal je jaarsticker 2021 op bij het Secretariaat
Het Golf-Resort heeft laten weten dat de traditionele jaarstickers met ingang van dit jaar zijn afgeschaft. Om een mooie traditie voort te zetten en ieder de kans te geven zijn bagtag up to date te houden, heeft het bestuur stickers laten maken. Die kun je vanaf zaterdag 29 mei ophalen bij het Secretariaat. 
Regeling introductietarief gastspelers weer vereenvoudigd
In januari konden we al melden dat het introductietarief terugkeerde in Brunssummerheide. Nu wordt de regeling weer vereenvoudigd en vervallen de mailtjes naar het Secretariaat. De gastspeler aanmelden bij de Receptie volstaat. 
Veelgestelde vragen van golfers over de regels.
GOLF.NL heeft er maar liefst 24 beantwoord met hulp van de NGF-regelexperts. Van out-of-bounds en het ontwijken van vaste obstakels tot advies vragen en van de verkeerde plek slaan.
Perfect verlopen Hotel Cristal- & Ganischgerhof Wedstrijd
Afgelopen zaterdag vond de Hotel Cristal & Ganischgerhof-wedstrijd plaats zonder de aanwezigheid van de vertegenwoordigers van beide hotels. De WeCo besloot al eerder de wedstrijd desondanks door te laten gaan om zo de sponsoren te bedanken voor de prachtige prijzen die we altijd mogen ontvangen. Het leverde een perfect verlopen golfzaterdag op.
Grenzen dicht en terrassen open!
Henry vertelt waarom een Gunstart bij clubwedstrijden voorlopig geen optie is, mijmert over het politieke gedoe in Den Haag en is blij over het succes van de Matchplay Clubladder. Lees zijn nieuwste Blog en je bent weer helemaal bij!
Tijdelijke regel op Blauw 4
Binnenkort gaan de teeboxen op blauw weer open (waarschijnlijk per 3 mei a.s.). Om de teeboxen te beschermen wordt er een tijdelijke regel ingevoerd (totdat de GUR bij de green van hole 4) weer hersteld is.
De volgende Urban Golf-wedstrijd is op zaterdag 15 mei
Ben jij tussen de 30 en 50 en ben je op zoek naar een leuke golf-challenge? Doe dan mee met Urban Golf!
Repareer minstens één pitchmark per green
Waarom is het zo belangrijk om een pitchmark te repareren? En hoe herstel je een pitchmark op de juiste manier?
Start van een nieuw seizoen!
Op 21 maart was het dan eindelijk weer zover. De openingswedstrijd van de Weco stond op de kalender en daarmee werd het startschot gegeven voor een nieuw golfseizoen, met ongetwijfeld vele mooie en misschien wel net zoveel frustrerende momenten.
Openingswedstrijd 2021
Afgelopen zondag was de traditionele openingswedstrijd, georganiseerd door de Wedstrijdcommissie. Een frisse zondag met veel deelnemers en fraaie scores. Het team van Irma en Finn Winkens en Niklas en Michael Hüttig gingen er met de prijzen vandoor. Namens het Bestuur trakteerde Bärbel op tapas. Bekijk hieronder een aantal foto's van de deelnemers aan een geslaagde openingswedstrijd. Er staan nog veel meer op de Facebookpagina van de club.
Nederland in de Vlokdown!
De weermannen wisten het zeker: het eerste weekend van februari zou Nederland geconfronteerd worden met een historische hoeveelheid sneeuw. Compleet met sneeuwstormen, driftsneeuw, sneeuwduinen, arctische kou en in het zuiden ijzel.
Het seizoen start voor de WeCo!
De WeCo verheugt zich op het nieuwe seizoen! Lees hier over de (nieuwe) wedstrijden die in de kalender staan.
Voorjaarscompetitie NGF gaat niet door
Ook in 2021 gaat de Voorjaarscompetitie niet door. De NGF heeft besloten de competitie in maart/april in verband met de coronamaatregelen te schrappen.
Januari kende een agressieve start, maar er is licht aan het einde van de tunnel!
De over het algemeen rustig verlopen jaarwisseling tijdens de Lockdown bleek helaas geen garanties voor de toekomst te geven. Januari werd niet alleen gekenmerkt door extreem slecht weer, het was ook een maand met veel agressie.
GOLFSTART: nieuwe groepen vanaf zaterdag 6 maart
Zaterdag 6 maart starten de GOLFSTART-cursussen weer. Er zijn maar liefst 4 groepen die onder leiding van Elliot van der Veeke kennis gaan maken met golf. Idee: stuur de link door naar vrienden en familie die nu eindelijk eens moeten gaan beginnen!
Veelgestelde vragen over de Matchplay Clubladder
Van april tot oktober kun je meedoen aan de Matchplay Clubladder. Is het je nog niet helemaal duidelijk wat de bedoeling is? Check dan dit overzicht van veelgestelde vragen!
De nieuwe Matchplay ClubLadder!
Maandag 5 april start er een nieuwe competitievorm: de Matchplay Clubladder.
2021, een jaar dat in alle opzichten alleen maar beter kan worden!
Kerstmis hebben we deze keer gezellig thuis in kleine kring gevierd. Wij waren met z’n zessen incl. onze twee fantastische kleinkinderen. Niks geen illegaal gedoe dus.
Korte introductie van het Wereld Handicap Systeem (WHS)
Aangezien op 1 januari een nieuw handicapsysteem is ingevoerd, legt de BaReCo hier uit wat dit inhoudt!
Corona Update #11
Vanaf 15 december mogen flights uit niet meer dan twee personen bestaan als het volwassenen betreft. Daarbij geldt ook de anderhalve-meterregel. Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar geldt deze restrictie (tweetallen) niet.
No Play Zone op Geel 8
De boom aan de linkerkant van de green op Geel 8 wordt beschermd door een No Play Zone. Die is te herkennen aan de blauwe palen met groene kop!
Terugblik op een bijzonder jaar. Samen maken we het verschil!
De feestdagen staan alweer voor de deur, tijd om terug te blikken op een bijzonder jaar, waar niets is gelopen zoals we ons hadden voorgesteld.
Golfclub Brunssummerheide van start met Sportief Beleid en Players 1st
Golfclub Brunssummerheide gaat onder intensieve begeleiding van de NGF werk maken van Sportief Beleid. De club gaat ook weer meedoen aan Players 1st, periodieke enquêtes met als doel meer inzicht te krijgen in wat onze leden beweegt. Op maandag 7 december wordt de eerste survey aan alle leden verstuurd.
Komt de grootste dreiging van Corona of van Covidioten?
De nieuwe blog van Henry is er! Met aandacht voor Covidioten, de ALV, de Open Dag en Young Urban Golfers!
Foto's eerste wedstrijd Young Urban Golfers
Zaterdag 10 oktober was de eerste wedstrijd van Young Urban Golfers. Een initiatief van Elliot van der Veeke en Michael Extra, bedoeld voor golfers tussen de 30 en 50 jaar. Ze speelden 9 holes met allerlei challenges onderweg.
Van roeptoeter naar Charity, een onmogelijke spagaat
In zijn nieuwe blogpost ergert Henry zich aan 'influencers en andere C-sterren', is hij trots op de prestatie van het jeugdteam tijdens hun golfmarathon voor Make-A-Wish Nederland en onder de indruk van het Charity-Golf-Event van het Heinsberger Unternehmernetzwerk.
Golfmarathon levert 2037,50 euro op voor Make-A-Wish Nederland
De Golfmarathon op zaterdag 5 september door Etienne Bellemakers, Ruben Schreurs, Gianni van der Veeke en Bas Bloemen heeft 2037,50 euro opgebracht. Het viertal liep precies 72 holes, waarbij iedere par en birdie geld opleverde voor Make-A-Wish Nederland.
‘Eenmaal begonnen, raak je verslaafd’
Ondanks dat het een roerig jaar is voor de golfsport, gaat het goed met Golfclub Brunssummerheide. Als er één sport is die zich prima heeft aangepast aan de anderhalvemetersamenleving, is dat golf wel. Voorzitter Henry Albertz: “De aanleiding is natuurlijk vervelend, maar de golfsport in Brunssum heeft momentum.”
Een zomer vol bijzondere ervaringen
Henry beleefde een prachtige golfzomer. Hij vertelt over de facelift van het Secretariaat, gedoe met starttijden, het spelen op schitterende banen en over kwajongens die er met zijn birdiekans vandoor gingen!
GOLFSTART nu ook in Brunssum: leer golfen in 6 lessen
De NGF promoot het beginnen met golf via het boekingsplatform GOLFSTART. In 6 lessen leren deelnemers de beginselen van onze sport. Op zaterdag start Elliot van der Veeke ook met deze lessen. Een tweede groep start op dinsdag 8 september.
Zomervakantie op de golfbaan!
Henry heeft in Aken kennis gemaakt met crossgolf, het rebelse broertje van het golf zoals wij dat kennen. Het wordt gespeeld op bebouwde terreinen en vanaf gebouwen. Geen fraaie greens en fairways dus, maar spelen op straat! Oh ja: hij heeft de Golfclub meteen ingeschreven voor het Europees Kampioenschap!
Van intelligente Lockdown naar ruimte met regels.
Begin juni kwam eindelijk het lang verwachte bericht van de NGF. Vanaf 1 juli mogen er weer wedstrijden gespeeld worden. Weliswaar met restricties, maar daar valt volgens mij best goed mee te leven. De commissies zijn na het goede nieuws enthousiast aan de slag gegaan en zijn er klaar voor.
Viering van het 35-jarig jubileumfeest naar 2021
Het bestuur van Golfclub Brunssummerheide heeft besloten de viering van het 35-jarig jubileum, dat stond gepland in de periode van 23 tot en met 29 augustus, uit te stellen tot 2021.
Golf en Social Distancing: een paradox?
Henry is opgelucht dat we na 2 maanden weer de baan in mogen en trots op de manier waarop leden met de nieuwe situatie omgaan: 'Iedereen past zich prima aan en houdt zich voorbeeldig aan de beperkende regels in deze rare tijden.'
Besturen in tijden van Corona
In zijn eerste blogpost vertelt Henry over de afsluiting van vorig seizoen en de voorbereidingen op wat een prachtig jaar moest worden. 'Het nieuwe golfjaar zou ons weer talloze mooie wedstrijden gaan brengen, die her en der door verschillende sponsoren naar ongekende hoogten zouden worden gebracht.
En toen kwam Corona en werd het akelig stil op de golfbaan.'

Lid worden?