Nieuws

Corona Update #8
Gisteravond presenteerden Premier Rutte en minister De Jonge de aangescherpte Cornamaatregelen. Lees hieronder wat het voor onze club betekent.
Foto's eerste wedstrijd Young Urban Golfers
Zaterdag 10 oktober was de eerste wedstrijd van Young Urban Golfers. Een initiatief van Elliot van der Veeke en Michael Extra, bedoeld voor golfers tussen de 30 en 50 jaar. Ze speelden 9 holes met allerlei challenges onderweg.
Een goede start voor Jeugd
Jeugd 1 speelde eindelijk een competitiewedstrijd en wonnen die meteen met 6-2. Captain Ruben Schreurs vertelt hoe de dag verliep!
Twee nieuwe commissieleden voor de JeCo
Goed nieuws: de JeugdCommissie (JeCo) is met het toetreden van Michael Extra weer op volle sterkte. Vorige maand werd al bekend dat clubpro Elliot van der Veeke als commissielid gaat meehelpen bij het uitvoeren en verbeteren van het jeugdbeleid van Golfclub Brunssummerheide.
Nieuwe groepen GOLFSTART
Zaterdag 17 oktober en dinsdag 20 oktober starten er nieuwe GOLFSTART-lesgroepen. In 6 lessen leren deelnemers de beginselen van onze sport. Er is ruimte voor 8 deelnemers per groep. 
Van roeptoeter naar Charity, een onmogelijke spagaat
In zijn nieuwe blogpost ergert Henry zich aan 'influencers en andere C-sterren', is hij trots op de prestatie van het jeugdteam tijdens hun golfmarathon voor Make-A-Wish Nederland en onder de indruk van het Charity-Golf-Event van het Heinsberger Unternehmernetzwerk.
Eerste wedstrijd Young Urban Golfers
Zaterdag 10 oktober is de pilot-wedstrijd van Young Urban Golfers (30-50 jaar). Er worden vanaf 15.30 uur 9 holes gespeeld met allerlei challenges onderweg.  Inschrijven kan via de wedstrijdkalender in het ledengedeelte van de website. Je kunt ook bellen met Michael Extra.
Golfmarathon levert 2037,50 euro op voor Make-A-Wish Nederland
De Golfmarathon op zaterdag 5 september door Etienne Bellemakers, Ruben Schreurs, Gianni van der Veeke en Bas Bloemen heeft 2037,50 euro opgebracht. Het viertal liep precies 72 holes, waarbij iedere par en birdie geld opleverde voor Make-A-Wish Nederland.
Winnaars Maandbeker 6 september
Zondag 6 september vond de Maandbeker van september plaats. Nadat de vorige Maandbeker door noodweer moest worden stilgelegd, was het pas de tweede wedstrijd van het seizoen. Bas Bloemen en Robert Plum waren de winnaars. 
‘Eenmaal begonnen, raak je verslaafd’
Ondanks dat het een roerig jaar is voor de golfsport, gaat het goed met Golfclub Brunssummerheide. Als er één sport is die zich prima heeft aangepast aan de anderhalvemetersamenleving, is dat golf wel.  Voorzitter Henry Albertz: “De aanleiding is natuurlijk vervelend, maar de golfsport in Brunssum heeft momentum.”
Een zomer vol bijzondere ervaringen
Henry beleefde een prachtige golfzomer. Hij vertelt over de facelift van het Secretariaat, gedoe met starttijden, het spelen op schitterende banen en over kwajongens die er met zijn birdiekans vandoor gingen!
GOLFSTART nu ook in Brunssum: leer golfen in 6 lessen
De NGF promoot het beginnen met golf via het boekingsplatform GOLFSTART. In 6 lessen leren deelnemers de beginselen van onze sport. Op zaterdag start Elliot van der Veeke ook met deze lessen. Een tweede groep start op dinsdag 8 september.
Jeugdteam zamelt geld in voor Make-A-Wish!
Op 4 oktober is The Dutch gastheer van de Make-A-Wish Kids Open. Een uniek golfevent van kinderen voor kinderen, want teams van jeugdspelers helpen geld in te zamelen om de wens te vervullen van wenskinderen. Lees hier hoe je onze jeugd kan sponsoren. Bijvoorbeeld tijdens hun poging zoveel mogelijk holes te lopen op zaterdag 5 september!
Zomervakantie op de golfbaan!
Henry heeft in Aken kennis gemaakt met crossgolf, het rebelse broertje van het golf zoals wij dat kennen. Het wordt gespeeld op bebouwde terreinen en vanaf gebouwen. Geen fraaie greens en fairways dus, maar spelen op straat! Oh ja: hij heeft de Golfclub meteen ingeschreven voor het Europees Kampioenschap!
Eclectic Challenge: wat kun je winnen?
Sinds 1 juni loopt de Eclectic Challenge in Brunssum! Dit zijn de prijzen die je kunt winnen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een golfarrangement in de Eifel?
Changing Balls!
Op initiatief van Michael Extra en Elliot van der Veeke heeft de jeugd van Golfclub Brunssummerheide een uitwisseling gehad met de jeugd van de Sittardse Bowling Vereniging.
De winnaars van de 1e Maandbeker
Zondag 26 juli was de eerste Maandbeker van dit bizarre golfseizoen. Lees in dit bericht wie er gewonnen hebben!
Van intelligente Lockdown naar ruimte met regels.
Begin juni kwam eindelijk het lang verwachte bericht van de NGF. Vanaf 1 juli mogen er weer wedstrijden gespeeld worden. Weliswaar met restricties, maar daar valt volgens mij best goed mee te leven. De commissies zijn na het goede nieuws enthousiast aan de slag gegaan en zijn er klaar voor.
Nieuwe bezetting en openingstijden secretariaat
Sinds een aantal weken is ons secretariaat 4 dagen per week geopend. Lees hier wanneer en bij wie u met al uw vragen terecht kunt!
Viering van het 35-jarig jubileumfeest naar 2021
Het bestuur van Golfclub Brunssummerheide heeft besloten de viering van het 35-jarig jubileum, dat stond gepland in de periode van 23 tot en met 29 augustus, uit te stellen tot 2021.
Golf en Social Distancing: een paradox?
Henry is opgelucht dat we na 2 maanden weer de baan in mogen en trots op de manier waarop leden met de nieuwe situatie omgaan: 'Iedereen past zich prima aan en houdt zich voorbeeldig aan de beperkende regels in deze rare tijden.'
Besturen in tijden van Corona
In zijn eerste blogpost vertelt Henry over de afsluiting van vorig seizoen en de voorbereidingen op wat een prachtig jaar moest worden. 'Het nieuwe golfjaar zou ons weer talloze mooie wedstrijden gaan brengen, die her en der door verschillende sponsoren naar ongekende hoogten zouden worden gebracht.
En toen kwam Corona en werd het akelig stil op de golfbaan.'
Eclectic Challenge
Meedoen door je qualifying kaarten in te leveren en zo iedere ronde proberen je score te verbeteren. Het bestuur en de weco organiseren deze Challenge. Er zijn mooie prijzen te winnen.....

Lid worden?

User:
Password:
Forget Password?